Bröllop på g!

Hej hej! förlåt för dåliga uppdateringar. Här kommer en video iaf. Ja ska ju på bröllop själv om ca en månad då halvsyster min gifter sig. Så om du ska på bröllop eller till och med ska gifta dig och vill göra sminket själv så är detta bra:) Puss!

Mera sommar xD

Hejsanhejsan! Här sitter ja me en toning i håret.. ja som ni kanske fattar blev ja inte nöjd me färgningen men nu ska de bli bra xD Jaja.. Här får ni en sminkning. Perfekt för sommaren, lite lätt me färg, sött och något man verkligen kan ha på sig. Så enjoy:P


1. Okej börja med någon slags bas, typ primer eller concealer. Ta sedan en ljus guldig färg i inre ögonvrån, och sedan en mörkare guldig färg på inre tredjedelen av ditt ögonlock. Blanda!:)

2. Ta en valfri rosa färg, ja tog en väldigt ljus. Sätt den på resten av ögonlocket å blanda ihop me guldet.


3. Ta en ljus brun färg och sätt den i globlinjen och sudda uppåt.
Ta sedan en mörkare brun (om du vill) och sätt den precis i globlinjen och blanda in i den ljusbruna så att det blir en övergående effekt.

4. Ta en vit eller hudfärgad skugga under ögonbrynet. Ta sedan en vit kajal på vattenlinjen. Under den (på fransraden) så sätter du en brun kajalpenna ca 2/3 in på ögat. Över det lägger du den ljusbruna skuggan, och längst ut suddar du in lite av den mörkbruna.



5. Sedan är det bara att toppa med eyeliner (valfritt!) och mascara och du är klar;)








 


Frisör frisör!!

Hej! Puuh.... ja har precis kommit hem från frisören.. helt utmattad:P Har färgat, slingat och klippt mig:o Gissa hur lång tid de tog?!
TRE TIMMAR!!!! :P de va jobbigt:P Hade bestämt mig för att färga lite ljusare brun och ha mellanblonda slingor. De tog grymt lång tid... men hon var noggrann:P
Ja har inte bestämt ännu om ja gillar de eller ej:P Ena sekunden gillar ja de å andra hatar ja de:P Kanske ni får nån bild nån gång^^,


Konturframhävning!

Hihi för er som inte fattade steg 5 o 6 i mitt "ansikts-smink" inlägg så kommer här en video som berättar i detalj hur du gör!!:D

Shopping:D

Hejsanhejsan! Tänkte visa er lite vad ja köpte idag^^, E ju min namnsdag ida så ja fick lite mer pengar av morsan, å ja köpte upp nästan allt på smink xD
Okej bilden e jättesuddig men jaja:P Var först på Kicks å köpte lösögonfransar och den lilla silvriga detaljborsten. Perfekt borste som man kan ha till allt möjligt, skuggor om man vill ha på ett pyttelitet ställe, eller om man vill komma åt något som inre ögonvrån, eller under ögat.
Sedan gick ja vidare till Mus (Makeupstore) och shoppade massor:D
Plockade på mig en vit skugga (helt matt) som alltid är bra att ha, verkligen en färg som har många användningsområden, så skaffa en vit xD Sen bestämde ja mig för att köpa fler borstar när ja ändå höll på! Så en stor blending brush och en borste med vinkel (längst till höger syns inte att de e vinkel för den ligger i fel vinkel^^) Dom två är också sånna borstar som man måste ha:) Den stora är kungen av att blanda ögonskuggor, och den vinklade är perfekt till ögonbryn, gel eyeliner och även till skuggor:) Sedan blev ja tvungen att köpa en vit kajal bara för att ja e trött på min som aldrig ger färg. Har provat den nu och den håller grymt länge!! Sedan bestämde ja mig för att gå med i Mus-klubben bara för att de ger en massa rabatt:) Så ja fick ett fint kort (svart å vitt, cool design!!:)) och ja fick även en gåva!:D För er som redan listat ut de så var gåvan den blå skuggan. Riktigt snygg faktiskt!:) Att bli medlem kostade 100 kr och då får man 10% rabatt på allt man handlar. Å ja känar ju massa på de:) Dessutom kostar gåvan i vanliga fall 130 kr^^, Så tack för de xD

De va allt jag köpte idag! De gick på rätt mycket pengar, men de e ju saker man alltid har användning för:) Puss på er!!

Smink för ansiktet

Hej! Jag tänkte lägga ut lite bilder som visar hur jag oftast fixar mitt ansikte. Ja måste bara säga innan att inget är rätt eller fel, gör det som du känner dig bekväm med. Jag ändrar rutiner lite nu och då. Ibland har ja bara concealer, ibland bara foundation, ibland båda. Ni avgör hur ni vill göra ert smink, jag visar bara hur jag gör för tillfället:)

1. Okej som ni ser här så har jag på concealer, och detta är ett steg jag alltid gör innan ja gör mina ögon (fast för att visa er gör ja de efter) för att ha en liten bas även under ögat för skuggorna ja sätter där. Här använder jag en blandning av en mer flytande concealer och en lite mer kakig concealer (båda kommer från Makeupstore). Anledningen till att ja gör så är att den flytande är lite för ljus, och täcker lite för dåligt för min smak. Om jag då blandar med en vanlig concealer (min kommer från MUS's concealer mix) så blir det perfekt konsistens och perfekt täckning. Så de är vad jag gör till att börja med. För er som undrar så är det även detta ja gör på mitt ögonlock innan ja börjar med skuggorna, fast då använder ja en pyyyytteliten klick av den flytande. Ha hellre lite för lite concealer som bas på ögonlocket än för mycket, annars blir det motsatt effekt.

2. Okej efter de så gör jag oftast mina ögon först ifall de skulle falla ner något på kinderna. Sedan tar ja foundation, och ja har inte mer än en klick lika stor som en 50-öring, men somsakt, ni gör som ni känner, jag brukar inte ha så mycket foundation.
Sedan sätter jag på foundationen med min borste. Du kan göra detta med svamp eller händerna, men ja tycker de är lättare och mycket skönare att göra med en borste:P Borsten är köpt på Makeupstore, de finns andra varianter och de finns billigare borstar från kicks.

3. Sedan tar ja ännu mer concealer (eftersom den andra i stort sätt brukar försvinna under foundationen) Blandar de två lite här med, men tar mer av den kakiga än den flytande för att de inte ska se för glansigt ut.

4. Sedan pudrar jag. Och detta gör jag med minimalt puder. Jag använder så lite så de knappt syns! Ja använder Makeupstores lösa puder för tillfället. För dig som har mer oljig hud så använd mer puder, men för er som är som jag, torr som fan, så behöver du inte använda mycket! Ja använder bara de som finns i locket:) För dig som har torr hy så behöver du bara sätta lite i pannan, under ögonen, på nästippen och på hakan där vi inte vill ha för mycket glans. Jag vill ha lite glans på kinderna så ja lämnar det området fritt från puder.För dig som har mer oljig hud är det bästa att pudra hela ansiktet med ett puder som är nermattande och som inte gör din hy mer oljig.

5. Sedan framhäver jag kindbenen genom att skugga området där kindbenen slutar. Gör bara ett rakt streck från högsta punkten av ditt öra (där hårfästet är typ) ner mot munnen, men dra inte linjen för långt ner ända till munnen, stanna vid kinderna. Ser ni på bilden skillnaden mellan höger och vänster? På höger så har jag haft puder men inte på vänster. Men se till att inte ha för mycket! Du bör välja en färg som är brun, ungefär två nyanser mörkare än din egen hud. Välj något som ser naturligt ut:) När du applicerar så puta med munnen så blir de lättare;)

6. Dags för lite färg! Rouge sätter jag mitt på kinderna och blandar sedan försiktit ut mot örat. Ta inte för mycket rouge, för de kan se väldigt onaturligt och fakat ut. Om du ler blir det lättare att hitta mitten på kinderna.


Sedan är du klar!!;)


Bara för att dom är grymma på smink:)

Hej:D Hih ni kanske märker att ja totalt älskar dessa systrar!! :D De kommer ni nog också göra efter ett par videos!;) Därför får ni fler;)

Sommar sommar härliga sommar!

Jovisst, den är påväg med stormsteg och ja ville göra något som jag anser som klassisk tropisk/somrig look. Dessa färger jag använder mig av är ursnygga tillsammans, jag har använt dem flera gånger tillsammans, fast på olika sätt, och det blir alltid lika bra! Så enjoy helt enkelt;)

1. Till att börja med applicerade jag en liten mängd concealer på ögonlocket och lite under för att skuggorna ska fästa. Sedan tog jag fram en gul ögonskugga och satte över hela ögonlocket. Över den satte jag lite guld för att få mer intensitet och lite skimmer.


2. Sedan tog jag en orange färg och satte den i globlinjen och blandade ordentligt med den gul/guldiga färgen. Det är viktigt att blanda för att få dendär "fadande" looken.


3. Efter det tog jag en stark rosa och satte den en bit ovanför den oranga, fast ja höll mig fortfarande i globlinjen. Blanda ordentligt nu med! Tänk på att sätta färgen i olika lager om du vill göra den mer intensiv. Sätt på rosa färg, blanda, mer rosa färg, blanda osv. Sluta när du gillar färgresultatet.

4. Ta en ljusrosa och sätt den på övre kanten där den starkare rosan slutar. Detta hjälper till att fada färgen. Ta sedan en hudfärgar (dock lite ljusare än din normala hy) och sätt den precis under ögonbrynet, blanda med de rosa.

5. Sedan tog jag och gjorde samma sak under ögat. Jag tog gul färg i innersta fjärdedelen av ögat. Sedan tog jag orange på resten, och sist den rosa (starka) på ca 1/5 av yttersta delen. vet att de e mkt matte osv.. men de e bara att köra med ditt ögonmått!! Här ville ja ha mer orange än rosa å gul så ja tog mer orange:P De e bara att exprimentera!

6. Sedan tog jag en vit kajal på vattenlinjen och på med massor av mascara! Blev ingen eyeliner för ja tkr detta passar bra utan:) Gjorde också mitt ögonbryn.
Och ja måste säga att ja har köpt en ny mascara, false lash effect av max factor och ja diggar den grymt! Lite dyrare för att vara det märket, men helt värt det. Den är mångsidig och du kan både ha mindre mascara eller massor som jag xD Mamma köpte samma och hon älskar den med (hon använder väldigt lite mascara) så den e väldigt uppbyggbar eller va man nu ska säga. Håller riktigt bra me!:) Definitivt en ny favvo!:D

7. Tro det eller ej men ja gjorde läppar med!! Ta bara en rosa läpp penna i vilken färg som helst. Gör först de yttre linjerna på läpparna och ta sedan pennan, vinkla den lite och fyll i hela läpparna. Sudda ut me fingret eller en läppborste. Sedan är det bara att toppa med läppglans å du e klar xD

På kinderna har jag en ganska starkt rosa rouge från makeupstore.. färgen heter Lush för er som ville veta de:P
Kolla också in "ansikts-smink-tipsen" som kommer upp senare idag;)
Puss!
Ps, kom på en sak! Denna look passar ju grymt bra till min nya design på bloggen xD nice:) Puss!

Eyeliner!!

Japp eyeliner är något jag aldrig någonsin skulle kunna leva utan. Okej kanske några dagar, men eyeliner e nått jag använder riktigt ofta. Många har svårt att fixa eyeliner, men om ni nu har de så är de bara att träna träna träna!! De ända som händer är ju att det blir fult och du måste tvätta av det!
Ett tips om du tycker att flytande eyeliner är supersvår, är att införskaffa geleyeliner. Bara att fråga om det i din sminkbutik. Här har ni en turtorial på hur man gör:)

Ny design!!

Hej igen:) äntligen kommer nya designen upp!:D För er som undrar så är ingen av bilderna mina, headern består av bilder där kända makeup artister har sminkat. Om ni undrar namnen på dessa olika tre så kan jag ge er dem.

Va tycker ni annars om den?:D För mkt rosa? Ja hade lite bråttom.. Var inte så noga och orkade inte bry mig sen:)
Jaja Pusspuss!


Hej igen!

Hello! Eftersom ja försöker uppdatera så ofta som möjligt så ska ni nu få se en video (snälla titta på den med:)).
Dessa systrar som delar på denna youtube-kanal är båda make up artists och riktigt duktiga! Och man kan ju bara älska deras brittiska engelska:) Ta en titt, lovar att ni kommer gilla det:)

Neutralt med eyeliner

Okey^^, Här kommer nästa lilla "tips". Nu blir de nått riktigt enkelt med naturella färger.

1. Börja med någon bas, typ concealer eller primer. För folk som inte har problem med att ögonskuggan försvinner kan det räcka med foundation under. Sedan tog jag en naturell skugga och blandade den med en vit så det blev naturellt, fast lite ljusare än min hud. Sätt över hela ögat, från fransarna till ögonbrynen.

2. Sedan tar du en ljus brun och sätter den i globlinjen (jah ja har lärt mig va de heter på svenska:D om ni undrar va de är så är de det som ja tidigare kallat veck:)) iaf, när du suddat ut den tar du en mörkare brun och sätter över, fast sudda inte ut den riktigt så högt upp som den ljusa (de ska bli en "fade-ande" effekt^^)

3. okej bilden ser läskig ut:P men iaf xD fortsätt med den lljusbruna under hela ögat, ta sedan den mörkbruna å sudda in den i yttre halvan av ögat. Ja tog även en ljus guldskugga och satte i inre ögonvrån för att ljusa upp.

4. Sedan tog jag en vit kajal på vattenlinjen och ganska dramatisk eyeliner, med tanke på att jag sällan går med så naturellt smink. Sedan är det bara att ösa på så mycket mascara du vill ha! Enkelt och snyggt:)









Info!:)

Okej ja tänkte att ja skulle presentera mig för dom som inte känner mig. Jag heter Rebecca, bor i sthlm, är 16 år och går första året i gymnasiet.

Denna sida handlar om smink, och inte mycket annat än smink! Så om du är intresserad så är det bara att kolla in mig fler gånger:)
Okej så hur kommer det sig att smink är ett av de större intressena för mig? Jo ja har sminkat mig sedan ja gick i fyran, fast då var de ju bara ögonskugga och lite läppglans. Ja började så tidigt för att ja hade jättelågt självförtroende, och när ja då bytte skola ville jag försöka starta om och få lite mer självförtroende. Mamma var inte jätteförtjust i det, men vi kompromissade och jag fick ha smink en dag i veckan. Med tiden började jag använda mer smink och oftare. I sexan började ja ha smink varje dag. Sedan i högstadiet kunde jag inte vara utan smink. Men då handlade det mest om mascara och kajal.

Jag började mer seriöst med smink för ungefär ett år sedan. Jag städade en dag och såg hur mycket smink jag samlat på mig. En del ögonskuggor med. Då använde jag inte så mycket ögonskuggor, för jag hade en period där ja absolut inte kunde ha färg på sminket:P Men sen ville ja ändra mig. Ja ville förnya mig igen. Så jag  provade lite olika färger och tyckte att de var riktigt snyggt. Efter det började jag leka med färgkombinationer, ja försökte bara hitta något jag gillade och som såg bra ut i mina ögon. Och visst har man gått till skolan med en del knasiga, överdrivna looker, men en del har man fått komplimanger för iaf. Sedan började jag titta på Youtube på makeupartists som där gör videos där de lär ut hur man gör osv. Jag hittade flera som ja gillade som ja följer, ja tittade på dem och fann inspiration. Samtidigt lovade jag mig själv att inte kopiera deras videos, utan sätta egen tolkning på den. Så det gjorde jag, och på det sättet har jag utvecklats och lärt mig en massa. Än idag är jag inte världsbäst, och jag har mycket kvar att lära, men ja älskar att prova nya saker och har planer om att utbilda mig inom detta område i framtiden.

Så innan ni kommenterar/frågar mig något så vill jag att ni ska veta att ja inte kan allt. jag är nybörjare precis som alla andra, men jag svarar gärna på sådant som  jag vet och kan! Jag kommer lägga ut tips här på sådant som är självklart för vissa, men lite svårare för andra. Jag gör även mina så kallade sminktips där jag visar dig steg för steg hur jag gör när jag sminkar. Någon gång i framtiden kanske ni får se videos istället, men då ska jag lära mig allt med redigering å sådant först! Jag kommer också lägga ut några favoritvideos på de som jag kollar på på Youtube! Och det är superlärorikt;) Så fortsätt gärna läs här:)

Blommigt värre

Halloj! kameran funkar typ okej. Så här får ni ett sminktips. Ville bara testa några nya saker, och även nya färger. Efteråt märkte jag att det kan passa in lite i blom-kategorin. Så enjoy^^,

1.  Börja med någon slags bas, typ concealer eller primer. Ta sedan en rosa kajalpenna eller en läpp penna och måla hela ögonlocken. Ja förstår om ni undrar varför det är ok att ta en läpp penna på ögonen.. jo de e så att du kan använda allt smink i stort sett vart du vill. Du kan ha rouge som ögonskugga, läppstift som rouge och läppglans som ögonskugga (fast de är kladdigt:P) de  ja vill ha sakt är att bara för att de heter läpp penna betyder de inte att du inte kan ha den någon annan stans! Tusentals makeupartists gör såhär.
Blanda iaf ut kanterna med fingret eller en pensel eller tops.

2. Ta sedan en djup rosa skugga och sätt den över pennan. Ta sedan en kopparröd färg och sätt den i ditt veck å sudda uppåt. Om du inte har en röd färg kan du fortsätta med den rosa, eller så skippar du detta steg:) Tänk på att du kan göra om mina verk och göra nått helt annan genom att byta ut några färger.

3. Ta en brun färg och sätt den över den röda. Blanda mkt!!

4.Sedan ville ja ha en brytning mot färgerna. Ja tänkte då på färgcirkeln, och valde grön. För er som inte vet var färgcirkeln är så är de en cirkel som visar vilka färger som komplimenterar varandra. Ette exempel är grön och röd. Så därför blev de grönt under ögat. Började med en ljusgrön längst in, sedan tog jag en mossgrön längst ut och blandade in den i den ljusa, och upp mot de bruna. Sedan tog jag en ljus skimrig rosa och satte den längst in i inre vrån.

5. Sedan tog jag vit kajal på vattenlinjen. Efter de tog jag självklart lite eyeliner. För mig är det självklart att ha de när man har så många färger, men du väljer själv om du vill ha det. Jag använder oftast flytande eyeliner.



6. Sedan är de bara att ta på mascara och lite concealer under ögonen om de behövs. Som rouge blandade jag lite solpuder och lite mörkrosa rouge på kinderna. Om du använder ett mörkare rouge och du är ganska ljus i huden så är det viktigt att använda väldigt lite! Sedan är du klar^^,
Säg gärna vad du tycker, och önska gärna något, typ kändisinspirerat eller bara färger.
Puss!

Skolshowerna!

Hey! Tänkte att ja skulle visa er lite bilder på hur ja såg ut under skolshowerna. Vi hade fått i uppdrag att se punkiga och rockiga ut. Och självklart måste man ju få överdriva lite och ta ut kreativiteten:) Har längtat länge efter att få göra sånt här smink, eftersom det är väldigt annorlunda, farligt å inget man går runt med på vardagen!:P Så här får ni se bilder:)


Första omgången där treorna fick se oss. Massor med svart!



Och såhär såg jag ut senare på dagen på scenen (foto taget av skolfotografen)



Andra omgången för ettor och tvåor. Lite snällare smink denna gång, brunt och svart. Tyvärr har jag ingen bild från scenen, men ni skulle sett mit hår då, de var galet sprayat, hade värsta fågelboet i tofsen^^,


Skitkul iaf att få göra nått nytt, och det var nyttigt att jobba lite med svart med, eftersom det är en lite svårare färg.
Hoppas ni kanske fick lite inspiration^^, Puss


Ska förbättra mig!

Hej!! Ja som de flesta kanske vet har ja lagt ner vanliga bloggen, men tänkte fortsätta en del här, så följ denna ist^^,

Min kamera e lite sämst så vi får se hur många sminktips de blir, men ja ska försöka komma igång me videos snart om någon kan hjälpa mig (för ja e sämst å kan inte omvandla format osv:P)

Här får ni iaf en look från en favorit på youtube.

Puss!

RSS 2.0